Stefan Boermans en Yorick de Groot pakken zilver op EK Wenen

Stefan Boermans en Yorick de Groot pakken zilver op EK Wenen - Arcade Bouw Consult

Het beachvolleybal duo Boermans/de Groot beleven in hun prille Internationale beachvolleybal carrière wederom een hoogtepunt. Het zevende Internationale toernooi, het toernooi waar het gaat om het Europese Kampioenschap gespeeld in Wenen (Oostenrijk), leverde hun een zilveren medaille op.  

Sinds half april 2021 is dit duo al op diverse Internationale beachvolleybal toernooien aanwezig en hebben ze zich in deze korte periode gesetteld tussen de absolute top van het Internationale beachvolleybal gebeuren.  

Dit heeft het duo Boermans/de Groot voor de tweede keer, in een hele korte periode, laten zien in Oostenrijk. Eerst tijdens het 4**** FIVB World Tour Toernooi, waar ze het hoogste podium mochten betreden en afgelopen weekend de zilveren medaille op hun eerste EK toernooi van hun carrière.

Geblesseerd en toch doorzetten

Om in de finale te komen moest er op zondagmiddag 15 augustus 2021 eerst gewonnen worden van het Poolse duo. Dit duo was hier als derde geplaatst en gingen uiteindelijk ook met de bronzen medaille naar huis. Nog even was het super spannend of Boermans kon blijven doorspelen. 

In een duel kwam een van de Polen te ver onder het net door en raakte hierbij vol de zijkant van de rechter knie van Stefan Boermans. Op dat moment stonden Boermans/de Groot met 1 set voor en een duidelijke voorsprong om de tweede set te pakken. De rechter knie werd ingetaped en Stefan Boermans speelde op karakter verder. De tweede set werd met overtuigende cijfers (21-10) gewonnen door Boermans/de Groot. 

Stefan Boermans geblesseerd toch doorzetten - Arcade Bouw Consult
Stefan Boermans na overwinning - Arcade Bouw Consult

Tweede op EK Beachvolleybal Wenen

Om het goud te kunnen pakken moest er diezelfde zondagmiddag nog een keer gespeeld worden. En dit waren zeker niet de minste tegenstanders. De finale ging tussen Boermans/de Groot en de regerende EK beachvolleybal kampioenen en de kersverse Olympische goud kampioenen Mol/Sørum uit Noorwegen.

In de eerste set ging het tot aan 12-12 gelijk op. De Noren kwamen daarna op een voorsprong van 4 punten maar Boermans/de Groot kwamen op karakter en kill-blocks van Boermans uiteindelijk terug tot 20-19. Helaas de eerste set ging met 21-19 naar de Noren. 

De tweede set was al snel duidelijk dat Boermans/de Groot hun goede spel konden omzetten in een kleine voorsprong. Het duo stond met 4 punten los van de Noren en dit werd zelfs 5 punten. Hierna zetten de Noren de achtervolging in en brachten het verschil terug naar 2 punten. Bij de stand van 18-20 hadden de Nederlanders nog 1 punt nodig maar dit was een lastig te scoren punt voor Boermans/de Groot. Uiteindelijk werd het harde werken beloond en werd de 2de set met 24-26 gewonnen. Ondanks dat de Noren nog een challenge aanvroegen omdat ze dachten dat Boermans het net had aangeraakt.

In de tiebreak kwamen Boermans/de Groot op een 8-11 voorsprong maar de Noren gaven zich niet gewonnen en kantelden de wedstrijd naar hun voordeel. Met een paar kill-blocks van de Noren scoorden de Noren 5 punten op rij waardoor het 13-11 werd. Hierna hebben de Noren hun voorsprong niet meer afgegeven en werd het uiteindelijk 15-12. Waarbij de Noren tijdens het interview het duo Boermans/de Groot hartelijk dankten voor de geweldige wedstrijd. Om aan te geven hoe hoog het niveau is van Boermans/de Groot werd duidelijk gemaakt door de Noorse speler Mol:

“Das heutige Finale war eines der besten Matches in den vergangenen Jahren, das wir gespielt haben.”

Stefan Boermans en Yorick de Groot Omhelzing - Arcade Bouw Consult
Stefan Boermans en Yorick de Groot winnen halve finale - Arcade Bouw Consult

Arcade is trotse hoofdsponsor van Stefan Boermans en trots op dit geweldige talentvolle duo Boermans/de Groot.

Meer weten over Stefan Boermans klik hier