Sfeer impressie NVBK bijeenkomst te Hengelo

NVBK bijeenkomst - Arcade Bouw Consult

Johan Cruijff was een fantastische voetballer en succesvol trainer, maar werd ook alom geprezen voor zijn gevleugelde uitspraken, een taalkunstenaar.  Hij was visionair, taalvernieuwer, verlosser, wonderkind, hervormer en onruststoker, maar bovenal was Johan Cruijff één van de beste voetballers in onze geschiedenis. Hij is ontvallen op de dag van onze algemene ledenvergadering en hoogstwaarschijnlijk zal het stadion Arena Amsterdam en/of  Camp Nou Barcelona wel naar deze baltovenaar worden vernoemd!

Enkele citaten Johan Cruijff: 
– Elk nadeel heb z’n voordeel
– Alleen kan je niks, je moet het samen doen
– Je moet schieten, anders kun je niet scoren
– Toeval is logisch

Zo is het met de oude gieterij van Stork vergaan …….. Alleen kan je niks, je moet het samen doen !

Gieterij Hengelo - Arcade Bouw Consult

Gieterij Hengelo Omgetoverd

Een fantastisch gebouw en school, welke meer leeft en adem dan ooit tevoren! Ieder MBO kind uit de regio Twente wil graag naar deze school gaan, omdat het jongeren & volwassen aanspreekt. Een visitekaartje Hart van Zuid Hengelo en enorme aantrekkingskracht kent in de gehele regio Twente en ver in den lande.

Begin van het dagprogramma
Het ontvangst was in een standaard Dug-Out -klaslokaal, waar goede oude tijden herleefden, welke plaats boden voor het team van 26 stuks NBVK spelers, waar om 14.30 uur de wedstrijd (AL vergadering) werd afgetrapt door onze controlerende middenvelder Frank Michielen, bijgestaan door onze snelle spits Henk Huls (secretaris), verdediger Marcel Volleberg (bestuur), keeper Erik Schulte-Fischedick (bestuur), Echter helaas ontbraken onze linksback Frits ten Cate (PR-manager) ivm andere verenigingsverplichtingen in de hoofdstad Amsterdam en rechtsback Ron v.d. Berg (penningmeester) was geblesseerd uitgevallen, maar had toch alle financiële gegevens van 2015 goed op de rij gezet, welke door de scheidsrechters (kascommissie) heren Vergouw en Frederiks decharge 2015 aan werd verleend voor het gehele actieve basisteam (algemene bestuur).  Welke door alle aanwezige publiek/reserveteamleden met een daverend applaus werden bedankt!

Algemene Ledenvergadering NVBK

Onze talentscouts Creon Swaghoven en Tim de Jonge gaven een goede toelichting over de internationale betrekkingen van het afgelopen jaar en de nabije toekomst mogelijke nieuwe buitenlandse talentaankopen voor het nieuwe seizoen. Helaas verliep de zoektocht naar nieuw talent voor het NVBK bestuur door Frank Michielen nogal moeizaam …. Uiteindelijk is er wel weer een nieuw scheidsrechtersteam (kascommissie) samengesteld en Erik Schulte-Fischedick werd herkozen. Verenigingsmanager Jilze Vellenga en verzorgster Sanne van Barneveld- van Tongeren, welke o.a. garant stonden voor de thee, koffie, versnaperingen en het nodige notulen voor het gehele team het afgelopen jaar!  De eerste helft (Algemene ledenvergadering NVBK) werd uiteindelijk afgesloten met een staande ovatie, gevolg door een wervelende wave, welke in het gehele klaslokaal rondging en uiteindelijk in het gehele ROC van Twente ten gehore kwam.  We danken het gehele actieve team en speciaal de nummer 14, welke helaas niet meer onder ons is.

Typisch ….  Johan Cruijf is 68 jaar geworden …… 6 + 8 = 14 !   Toeval = Logisch !

De tweede helft
Naar de eerste helft (Algemene ledenvergadering) en de eerste theepauze volgde om klokslag 16.00 uur de tweede helft, ofwel de rondgang door de ROC van Twente onder anderen coördinator ROC van Twente Hans Poppe, IAA Architect Harry Abels,  IAA bouwkostendeskundige / lid NVBK Roel Boere en Arcade Bouw Consult BV Arend Koers gaven gezamenlijk leiding en toelichting aan de rondgang in de ROC van Twente. Vooral Harry Abels had het hoogste woord uiteraard door zijn echt bezielende leiding ofwel teamwork was iets zeer moois op  fascineerde manier toe stand gekomen, waarbij het oudbouw en nieuwbouw naadloos in elkaar over gaat en een geheel nieuwe draai aan ons industrieel vastgoed in Twente wordt gegeven.

Verrassend was ook de manier waarop Harry Abels leiding gaf en zelf fouten toegaf welke in de uitvoeringsfase door verkeerde inschatting mis waren gegaan. Zijn creatieve en meedenkend vermogen richting de uitvoerende partijen gaf hierdoor aan iets gezamenlijk teamwork voor elkaar te krijgen zonder de tussenkomst van scheidsrechters, maar met bezieling. Hij gaf duidelijk aan te willen leren van elkaars fouten b.v. te licht gerekende raamprofielen van de grote entree gevelpui, welke beslist verankerd moest worden met de achterconstructie. De ventilatiehuishouding van buiten naar binnen welke de nodige problemen had opgeleverd. Ook dat Harry Abels zijn vader had o.a. in de oude Stork gieterij gewerkt, samen met zijn opa had hij meerdere koperen standbeelden gemaakt voor de school en als klap op de vuurpijl had hij bij een oude school in Enschede door zijn schoonmoeder gemaakte “Twentse Ros” muurbeeldplaat kunnen redden voor de sloop, maar door de gemeente Enschede op de vingers getikt om het beeld voor het symbolisch bedrag van € 1,– over te kopen. Al met al was de rondgang met vele technische details, mooie anekdotes, toelichting over de juiste cijfers van zijn collega Roel Boere een boeiende tweede helft.

Afsluiting rondleiding ROC
Om klokslag 17.30 uur eindigde de rondleiding in de ROC van Twente en Harry Abels werd bedankt in de vorm een 2-tal flessen droge wijn voor naar de wedstrijd om de overwinning te vieren!

Rondleiding Industriemuseum HEIM

Het hele gezelschap moest voor de tweede theepauze uitwijken naar het industriemuseum HEIM, een kleine 300 meter verwijderd van deze in ere herstelde oude gieterij. In het HEIM volgde een warm onthaal   in de vorm van een sociale netwerkbijeenkomst ontmoeting in de mooie lobby van het HEIM museum in de vorm van hapje/drankje en vooral bewondering van vergaande oude glorie van de Twentse industrie. Een eerste verlenging volgde omstreeks 18.30 uur onder de bezielende leiding van HEIM coach Johan Zemansky met de gedachten “out-of-the-box” gedachte, door het industriemuseum waar goede technische uitleg werd gegeven van de werking van weefgetouwen, stoommotoren, dieselmotoren, dynamo’s, elektromotoren en vele technische snufjes uit vergaande Twentse industrieglorie. Het gehele team was diep onder de indruk en stelde regelmatig vragen over de geboden tactiek en manier van werken met techniek en voor we wisten was het einde rondleiding om19.30 uur.

Afsluiting van de dag
De meest vermoeiende tweede verlenging brak aan, dmv een fantastisch stukje eten van het alom bekende restaurant Boenders uit Beckum. Het avondeten was voortreffelijk van smaak, gevarieerd en in overvloede. Klokslag 21.30 uur ging menig teamlid huiswaarts en liep de tweede verlenging ter einde.  Gelukkig hadden we nog een strafschoppenserie in samenhang met de vrijwilligers HEIM en kon er nog een afzakkertje af.

Elk nadeel heb z’n voordeel. Het leven is niet oneindig ……. Wie pakt het nu van de nummer 14 nu over ? Het NVBK bestuur kan jou ondersteuning gebruiken …… dus meld je aan wat jij voor de NVBK zou kunnen doen …. Een leuk technisch artikel schrijven, helpen ons cluppie van het grijze imago af te helpen en alles in een super modern jasje gaan steken !  Kortom ……….

Je moet schieten, anders kun je niet scoren !

Nu ik denk dat het bestuur van NVBK ruim gescoord heeft in het “verre oosten”. Met dank aan allen welke ons team een fantastisch treffen hebben gemaakt! Met een eindstand 2-0 voor NVBK, toeval is logisch! Uw veelgeprezen coördinator uit het verre oosten!

Arcade Bouw Consult BV