Over ons

Over Ons

Arcade Bouw Consult BV gevestigd in Oldenzaal, is een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau, dat zich door jarenlange werk­erva­ring in de aannemerswereld heeft gespecialiseerd in:

Bouwkostenadviezen, projectontwikkeling en bouwprojectmanagement 

En heeft ruime ervaring opgedaan in o.a.: woningbouw, utiliteitsbouw, zware betonbouw, industriebouw, ziekenhuizen en zorgvastgoed.

Onze opdrachtgevers
Bouwbedrijven, projectontwikkelaars, beleggers in onroerend goed, architectenbureaus, overheid, bedrijven, woningcorporaties,  zorginstellingen en particulieren.

De kracht van ARCADE BOUW CONSULT wordt gevormd door onze deskundigheid op bouwkostengebied en de onafhankelijke en persoonlijke aanpak van onze medewerkers. Zij worden ondersteund door geavanceerde computertechnieken en kunnen snel en accuraat hoogwaardige adviezen verstrekken. De werkzaamheden worden verricht voor opdrachtgevers in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Bouwkostenadviezen (haalbaarheidsonderzoek)
Met het haalbaarheidsonderzoek kan worden vastgesteld of een project financieel haalbaar is en of e.e.a. binnen het budget van de opdrachtgever cq  geldverstrekker ligt. Door middel van begrotingen en kengetallen van reeds eerder uitgevoerde projecten, berekenen wij op basis van enkele summiere schetsen de totale bouw- en stichtingskosten. Door het wijzigen van kengetallen en de keuze mogelijkheden van de haalbaarheid van een project worden vanuit verschillende invalshoeken berekend en geëvalueerd.

Bouwkostenmanagement
Om de kosten van een bouwproject te berekenen is een actuele kennis van bouwprijzen, bouwmarkt en uitvoeringsmethodieken essentieel. Bij het berekenen van de exacte kostprijs, dienen de hoeveelheden nauwkeurig te worden bepaald, daar deze de basis vormen voor een goede begroting. Dit kan zowel handmatig, als met onze digitale technieken. Welke begrotingsvorm kan worden gebruikt, wordt bepaald door het niveau van de beschikbare informatie en hangt af van het ontwikkelingsstadium van het project.  De meest gebruikte vormen van begrotingen zijn: elementenbegrotingen (t.b.v. ramingen), inschrijfbegro­tin­gen, deelbegrotingen, uittrekken hoeveelheden,  Algemene Bouwplaats Kosten (ABK), bouwplanning en bouwkostenadviezen (alternatieve bouwwijzen en hun financiële gevolgen). Alles op basis voor NEN2699 anno 2017, sinds kort maken we de ABK op volgens de NEN2699 welke door de NEN-commissie samengesteld is met NVBK, Bouwend Nederland en BNA.

Bouwprojectmanagement
Arcade Bouw Consult stelt zich op als een onafhankelijke partij die naast de opdrachtgever staat en diens belangen gedurende het gehele bouwproces behartigt.  Dit houdt onder anderen in: bouwbegeleiding (directievoering), planning en coördineren van instanties, makelaars (grondaankoop) aannemer, architect, tekenwerk, constructeur en overige adviesbureaus. Arcade Bouw Consult treedt hierbij op als een spin in het web en handelt volgens vooraf afgesproken kaders van de opdrachtgever.

Ons netwerk
Via ons netwerk welke in de loop van de jaren is opgebouwd bij investeerders, banken, architecten, subsidieverstrekkers, exploitanten, bouwondernemingen en toeleveranciers, geeft voor iedere opdrachtgever een zeker gevoel op het aspect tijd, kwaliteit en bouwprojectbegeleiding.

Arend Koers eigenaar Arcade Bouw Consult
Arend Koers
Directeur