Nabeschouwing aanbestedingsrecht en bouwkosten

Webinar aanbestedingsrecht header - Arcade Bouw Consult

Arcade heeft samen met de NVBK (Nederlandse Vereniging van Bouw Kostendeskundige) op 24 juni 2021 een webinar verzorgd omtrent ‘Aanbestedingsrecht en Bouwkosten’. De heer Joost Haest van Severijn Hulshof advocaten heeft aan de hand van enkele voorbeelden uit praktijk ons het een en ander toegelicht.

Zo kwamen de onderwerpen: prijsduiken in de abnormaal lage inschrijvingen, te lage ramingen in aanbestedende dienst, gehanteerde plafondbedragen, voor geschreven prijzen en de verplichte onderbouwing van prijzen per eenheid voorbij. Als laatst stond Joost Haest stil bij de meest voorkomende aanbestedingsklachten. Voor de volledige presentatie en het webinar zie onderstaande links:

Webinar Aanbestedingsrecht
Presentatie Webinar NVBK – aanbestedingsrecht en bouwkosten 

Oproep bouwen met Hout

Arcade is lid van het NVBK en organiseert met enige regelmaat bijeenkomsten met het NVBK. Zo verzorgd Arcade op 4 november 2021, tijdens de Dag van de Bouwkostendeskundige een presentatie over het onderwerp ‘Bouwen met Hout’. Zo kent houtbouw vele grote voordelen, maar is er tot nu toe weinig kennis en/of ervaring opgedaan in Nederland als traditioneel baksteenland. Om een opdrachtgever te overtuigen te kiezen voor houtbouw zullen er extra inspanningen gedaan moeten worden. het vraagt bij een bouwkostenadviseur een omschakeling in denken. Het overtuigen van de opdrachtgever te kiezen voor houtbouw wordt daarom ervaren als het grootste obstakel dat houtbouw in de weg staat.

Heb jij een mooi project, een mening, informatie uit onderzoek of de praktijk die je met vakgenoten wil delen? Meld je dan bij de redactie van het NVBK Magazine: km@nvbk.nl