BOUWKOSTEN TOETSING

Gemeentes en bouwkosten

Arcade Bouw Consult is een bouwkundig adviesbureau welke zijn diensten al geruime jaren heeft bewezen. Zo ook op het gebied van diensten van gemeentes, het bepalen van de juiste bouwsom van een bouwaanvraag (zijnde de omgevingsvergunning), waaraan de hoogte van de leges worden bepaald.

Specialist in de bouwsom

Arcade is specialist in het bepalen van de bouwsom in bouwaanvragen. De ervaring leert dat de werkelijke bouwsom van het te realiseren bouwwerk een stuk hoger ligt dan normaliter bij de gemeente ten tijde van de aanvraag wordt ingediend en inherent hieraan vallen de bouwleges een stuk hoger uit. Zo kan er door de gemeente meer leges geïnd worden.

Onze expertise

Dit kan van duizenden tot miljoenen extra euro’s per bouwaanvraag oplopen. Arcade hiervoor inschakelen is dus zeker de moeite waard, het zal leiden tot een kostenbesparing in de personeelskosten en een toename van de inkomsten uit de leges of ter ondersteuning wanneer u op de afdeling onderbezet bent en het aanbod in werk tot achterstand leidt. 

Legeskosten verdubbelen

Afgelopen jaar heeft Arcade de omzetten uit leges bij gemeentes weten te verdubbelen. Door slim gebruik te maken van haar expertise.

Eventuele bezwaren

Mocht er bij de gemeente bezwaar gemaakt worden tegen de hoogte van legeskosten, na onze toetsing zal er nagenoeg ook geen bezwaar meer binnenkomen bij de gemeentes. Komen er toch bezwaren binnen dan pakt Arcade dit direct voor u op en handelt het bezwaar voor u af. Deze gehele dienst behandelen wij dus full service, waar u geen omkijken meer naar heeft.

Samen de mogelijkheden bespreken?