BOUWKOSTEN MANAGEMENT

Inzicht in bouwkosten management

Bouwkosten management is van groot belang. Hoe groot of klein een bouwproject ook is, de bouwkosten vormen vooraf altijd de basis.

De bouwkosten zijn een opsomming van alle kosten die gemaakt worden een bouwproject te valideren. Kennis van bouwkosten is essentieel bij het tot stand komen van een bouwproject. Elk project is anders qua materiaal, techniek alswel uitvoering en brengt daarmee andere kosten met zich mee. De bouwkosten kunnen verdeeld worden in directe bouwkosten (DBK) en indirecte of algemene bouwplaatskosten (ABK).

Grip op bouwkosten: ondersteuning

Calculeren draait om het maken van een begroting. Op basis hiervan kunnen wij de bouwkosten voor uw project helder in beeld brengen.

Hoeveelheden en kennis van bouwkosten (materiaalnormen) zijn essentieel voor het maken van begrotingen. Door deze zaken te combineren ontstaat een nauwkeurige behoudbare begroting. 

Arcade maakt calculaties voor zowel eenvoudige als zeer complexe projecten. Onze adviseurs hebben ruime ervaring op het gebied van bouwkosten in de civiele bouw, industriebouw, woning- en utiliteitsbouw en renovatie.

Second opinion

Naast de parate kennis van bouwkosten zetten wij tijdens het begroten ook onze brede kennis van bouwmethodieken en materialen in. Daarnaast adviseren wij op het gebied van risico’s en kansen. Hierdoor kunnen we begrotingen van derden beoordelen, het doen van een haalbaarheidsonderzoek, selecteren van aannemers en het doen van arbitiair onderzoek.

Een second opinion is in veel gevallen raadzaam voor en zelfs tijdens de bouw. Dit houdt alle partijen scherp en bewust van de risico’s.

Samen de mogelijkheden bespreken?

Bekijk ook deze gerelateerde projecten: